KWB Sint Rochus Deurne - Keitoffe Warme Bende

 

Puzzelwedstrijd 20 april 2024.

Op 20 april ’24 was het eindelijk zo ver. Het eerste KWB Sint Rochus Puzzelkampioenschap werd in het districtshuis van Deurne gehouden onder 16 strijdende ploegen van elk 4 atleten. Ze kwamen van heinde en ver. Zelfs één ploeg vanuit het verre Brugge. De sfeer was ludiek toch verbeten om die prachtige kampioenen bekers in de wacht te slepen. Jong en oud zette z’n beste beentje voor om de puzzelstukjes in een zo kort mogelijke tijd op z’n plaats te krijgen. De uiteindelijke winnaars, De Dolfijntjes, deden dat in een tijd van 1u en 20 minuten. Ze waren al klaar voor de rust samen met TAZ Puzzelt die er 5 minuten langer over deden.

Er waren mooie prijzen voor iedereen waarvoor we de sponsors nog extra danken. De deelnemers en sympathisanten konden ondertussen genieten van lekkere dranken en belegde broodjes.

De vele helpende handen bij het opbouwen en opruimen maakte er een aangename activiteit van die we graag herhaald zien in de toekomst. Nog een dikke pluim voor de organiserende KWB-ers. Foto’s

Uitslag.

PlaatsKapiteinPloegnaamTijd
1Annelore Orije De Dolfijntjes1u 22 min
2Hestia PerkisasTAZ Puzzelt1u 27 min
3Fien Van den DriesHet extra stukske1u 53 min
4Liesbeth Vrankende ontbrekende puzzelstukjes2u 15 min
5Rena SiemonsmeierSchnapsi2u 18 min
6Kristiaan PipijnPuzzelpipijnen2u 19 min
7Lore De RaedtPlakband2u 36 min
8Lus DandoisLus en hare kouwe kant2u 37 min
9Luna LaforceDe Kloppende Stukjes2u 40 min
9Veerle VrankenDe club van duizend2u 40 min
10Fam FirensEr is nen hoek af2u 58 min
11MargoDe Kwietenbiebels3u 40 min
12Ludo De Bosschert lestestukske
13Diane TruyensGeenflauwgedacht
14Lore De RaedtKarton 
15OrganisatieHet verloren stukske2u 39 min

Steegjestocht Middelburg 13 april 2024

Foto’s.

Verslag Stegentocht Middelburg zaterdag 13 april 2024

Wat hebben de Suikerpoortgang, de Blindenhoek, de Kuiperspoort en het Koorkerkhof met elkaar gemeen? Als je één van onze 17 deelnemers aan de Steegjeswandeling in Middelburg was, dan had je ’t zeker geweten.

Gedurende ruim drie uur werden we door sympathieke gids Hans niet alleen rondgeleid in een wirwar van kleine, smalle en soms verdoken steegjes, maar werden we tegelijkertijd ook ondergedompeld in de merkwaardige doch rijke geschiedenis van Middelburg en zijn vroegere bewoners, de een al bekender dan de andere. En dat allemaal onder een blakende zon!

Met de nodige humor deelde de gids zijn weetjes met ons, en zo kwamen we o.a. te weten wat de functie was van de fluisterpoort voor verliefden, hoe Brian May van Queen ooit in Middelburg verzeilde, hoe de VOC bijdroeg tot de rijkdom van de stad, en welke spreekwoorden allemaal hun oorsprong in Middelburg vonden. Met een kwinkslag kon hij ons laten geloven dat Middelburg het centrum van de wereld was…
Zowat halverwege de wandeling werd een korte rustpauze ingelast, en werden we vergast op een drankje naar keuze én een plaatselijke lekkernij: een bolus, zoet en plakkerig, maar wel héél lekker.

In het tweede deel van de wandeling ging de gids op hetzelfde elan verder, en deed ons nog meer versteld staan van wat de mensheid wel niet te danken had aan zijn Middelburg. Zelfs de stad Parijs had er inspiratie gevonden voor het bouwen van haar eigen Arc de Triomphe. Bij het afsluiten van de rondleiding gaf hij echter wel toe dat een klein percentage van de vermelde wetenswaardigheden niet hélemaal waar was. Aan ons om uit te zoeken wat…
Tenslotte nog een woordje van welgemeende dank aan de anonieme doch bereidwillige fotograaf die ons clubje op de gevoelige – lees: digitale – plaat wilde vastleggen, maar uiteraard ook aan Grete voor de organisatie van deze zeer geslaagde daguitstap.
Afsluiten werd er tot tweemaal toe gedaan in de plaatselijke horeca. Voor de insiders: de uitdrukking “hij heeft de bonen gefret” is waarschijnlijk ook ontstaan in Middelburg.

Paasontbijt 1 april 2024.

Het hoeft niet altijd de Ronde van Vlaanderen te zijn, om van een klassieker te kunnen spreken.  Het jaarlijkse Paasontbijt van KWB Sint-Rochus is er stilaan ook één!

Met zo’n 120 waren ze, de leden die met familie en vrienden van een vers pistoleke met divers beleg kwamen smullen.  En vers, dat waren ze!  Ze waren ’s morgen recht van de bakker – nog warm – aangeleverd.  De zacht gekookte eitjes, een taske koffie of thee en een overheerlijk stukje vlaai of taart vonden ook hun weg naar de diverse tafels.

Eén man werd tijdens het ontbijt even in de “bloemetjes” gezet, en wel om de volgende reden: Joris heeft de afgelopen 25 jaar zowaar 250 Kleine Raakjes ineen gebokst, een record.  En dat mochten we toch niet zomaar aan ons laten voorbijgaan, nietwaar?

Een woordje van dank, en een warm en verdiend applaus van de volledige zaal waren zeker op zijn plaats. 

En hij zag dat het goed was…Foto’s

Petanque op 22 maart 2024

Op vrijdag 22 maart 2024 organiseerde Eddy een petanque-tornooi in de lokalen van de Evers in het fort van Wommelgem.  De open haard brandde, wat voor een gezellige warmte zorgde.  De toog was bemand, de velden lagen er gestreken bij, en alle ballen waren opgepoetst. Die van René blonken nog het hardst…

Maar liefst 18 deelnemers dongen mee voor de felbegeerde trofee.  De jongste speler – Jesse – was pas acht jaar maar speelde als een grote! 

Het werd een gezellige en sportieve avond, en na drie wedstrijden vormden volgende duo’s de twee ploegen die de finale speelden: Anneke en Guy tegen Eddy en Walter. 

Tijdens de finale werd al snel duidelijk dat eerstgenoemden al veel geoefend hadden onder de Zuid-Franse zon, en lieten hun tegenstanders mijlenver achter zich.  Na een laatste genereuze worp van Guy mocht Anneke zich kampioen noemen, en de trofee in ontvangst nemen.

Met dank aan een trouwe supportster, en natuurlijk ook aan Eddy voor de organisatie en alle tel- en rekenwerk. Foto’s

1ste Wandel- fotozoektocht. Kempense Hoven – Antwerpen. 9 maart 2024

Verslag wandel-fotozoektocht Kempense Hoven

Op zaterdag 9 maart 2024 werd de eerste van vijf wandeltochten afgestapt – één in elke Vlaamse provincie – waarbij we niet enkel onze benen maar ook ons brein actief hielden. Tijdens deze wandeling doorheen Zoersel moesten we namelijk twaalf foto’s in de juiste volgorde zetten (maar voor eentje zullen we nog eens terug moeten gaan zoeken).

Elf wandelaars en viervoeter Milan trotseerden de frisse temperaturen, maar kregen er een mooie wandeling voor in de plaats. Een bosrijke omgeving, afgewisseld met wegeltjes tussen en langs de velden, en een doortocht in centrum Zoersel waar de horeca nog net niet geopend was. Dan maar een extra ommetje tot net buiten ‘t centrum voor ’n frisse (?) pint.
Ook kasteel Zoerselhof lag op de weg. Of we misschien eens binnen konden kijken om te zien of het een geschikte locatie voor de Kampeerweek was? De vraag werd geopperd, maar eigenlijk kenden we het antwoord al…

Conclusie: een mooie wandeling in aangenaam gezelschap, met dank aan Guy en Grete voor de organisatie. Ook fijn dat er twee enthousiaste jongelingen mee van de partij waren. Noteer alvast 21 april in je agenda, dan is de provincie Vlaams-Brabant aan de beurt! Foto’s

Bowling 23 februari 2024.

Vrijdag 23 februari trokken 16 sportievelingen de bowlingsloefjes aan om samen een balletje, zeg maar bal, te werpen. Ook heel wat jonge gasten die aan deze editie deelnamen. Het was bij de dames dan ook één van die jongelingen die met de trofee ging lopen, Hanne Flothman klopte Rita op de streep met het feit dat ze 1 spare meer had. Proficiat Hanne. Bij de heren ging de trofee heel verwonderlijk 🙂 naar Guy die met enkele puntjes ook hier één van de jonge gasten, Seppe, kon kloppen. De aflossing van de wacht komt eraan. Proficiat Guy. Foto’s

Kaas- en wijnavond 10 februari 2024

Op zaterdag, 10 februari, verzamelden heel wat lekkerbekken voor de alombekende  kaas en wijnavond. Tradities zijn er om in ere te houden. Toch? Bij het binnenkomen werd iedereen verwelkomd met een cava of een fruitsap als aperitief. Na het startsein van Kris werd ferm gesmuld van veel heerlijke kazen, en voor wie niet zo’n kaasfan was, stonden er lekkere vleesschotels klaar.
Ook waren er heerlijke wijntjes te verkrijgen, en nadien ging een lekker dessertje er ook nog wel in.
Dat  iedereen het lekker vond, bewees de helemaal lege kaastafel op het einde.
Veel dank aan alle helpende handen die van deze avond mee een succes maakten! Foto’s
Joris.

Escape room 20 januari 2024.

Foto’s. Zaterdag 20 januari stonden we met 13 avonturiers klaar om ons te laten opsluiten in een escape room. In groepjes van 4 en 5 werden we per groep naar een kamer gebracht waar we door het oplossen van raadsels moesten proberen ons een weg naar buiten te puzzelen binnen het uur. Alle drie de groepjes slaagden in dit opzet. Achteraf werd er bij pot en pint druk nagepraat over de op te lossen raadsels en hoe leuk dat wel was. Afsluiten deden we met een hapje in de Burgerij en een drankje in DR Beer waar ze heel wat speciale bieren op de kaart hebben. Na een babbeltje met de eigenaar lukte het Guy zowaar om die de Pix van Taarfgoed aan te prijzen. (Wie weet een nieuwe afzetmarkt.) Een heel leuke activiteit was het in elk geval. Smaakt naar meer. (de escaperoom hé)

Winterborrel 5 januari 2024

Naar jaarlijkse gewoonte werd het nieuwe jaar gestart met onze KWB-winterborrel. Zoals steeds een gezellig samenzijn waar we met vrienden en kennissen de beste wensen voor het nieuwe jaar overgoten met een vleugje jenever, heerlijke soep of warme chocomelk en versnaperingen in overvloed. Alweer een geslaagde activiteit van onze vereniging. EDK. Foto’s

Winterwandeling 16 december 2023

Op zaterdag, 16 december, trokken negen KWB’ers hun wandelschoenen aan voor een mooie winterwandeling in de omgeving van Liezele. We vertrokken daar aan het fort, en wandelden zo’n achttal kilometer, gegidst door Rudi. We waren het er roerend over eens: het was een mooie wandeling! Afsluiten deden we met een drink in het gemeentehuis, waar we wat konden opwarmen. Een geslaagde namiddag, met veel dank aan Rudi voor de organisatie! Foto’s

Scroll naar boven