KWB Sint Rochus Deurne - Keitoffe Warme Bende

 

We werden vandaag heel wat wijzer over hoe een zelfgebakken brood verschilt van een industrieel gebakken brood, dankzij onze gastheren Carl en Veerle. Een veel voedzamere en gezondere boterham komt uit je eigen oven. En hoe zit dat nu met (zuur)desembrood? Niet zo simpel als vervanger voor de gist die je normaal gebruikt, zo bleek.
Na deze uitleg begaven we ons naar ‘De steenen molen’ in Boechout waar elke zondag een groep molenaars graan maalt tot meel, en de bezoekers de binnenkant en de werking laat zien. Onze gids ter plekke had ook een mening over desembrood: vooral geduld hebben. Bij het buitengaan kochten de meesten een voorraadje om de volgende dagen verder mee aan de slag te gaan. Dat gaat smaken! Foto’s

KWB_admin

Scroll naar boven