KWB Sint Rochus Deurne - Keitoffe Warme Bende

 

Alpacawandeling bij Enso, Brasschaat

Zaterdag 25 november 2023 waren de weergoden ons sympathieke gezelschap van 14 alpaca-liefhebbers welgezind.  Geen druppel regen is er tijdens onze wandeling gevallen, zelfs de zon was regelmatig van de partij.
Vooraf stelde de enthousiaste begeleidster Ria ons voor aan onze 4 metgezellen: Bart, Bram, Lenny en hoe heette de vierde ook alweer? 4 mannetjes dus.  Daarna startte onze wandeling door de groenbruinbronzen herfstbossen van Brasschaat, terwijl Ria ons onderweg met veel overtuiging heel wat interessante weetjes wist te vertellen. 
Het waren alle vier tamme en zachtaardige dieren, duidelijk gewend om met mensen te wandelen.   Doorgaans bleven ze wel met z’n vieren naast elkaar stappen – het blijven natuurlijk kuddedieren – en wij weken niet van hun zijde…  Ze waren niet alleen zachtaardig, maar ook écht zacht.  Begrijpelijk dat mensen een lekker warme trui van hun wol wel kunnen appreciëren.  De dieren werden bijgevolg behoorlijk wat geaaid.  Wist je overigens dat er zo’n vijftiental verschillende originele kleuren wol zijn? 
Eenmaal terug in het gebouw van Enso werden wij nog getrakteerd op een lekker drankje, en de dieren op een lekker “snoepje”: korrels van bietenpulp.  Tot slot deelde Ria nog heel wat wetenswaardige informatie uit haar encyclopedie, en konden wij als volleerde alpaca-fans huiswaarts keren. Foto’s

KWB_admin

Scroll naar boven